BårdBård

Kundereferanser → Runwell

Effektiviserer utelivsbransjen med Bård i styret

- Bård er den mest moderne løsningen av sitt slag på markedet og gjør styrearbeidet vårt ti tusen ganger enklere, forteller Harald Larssen Lønning i Runwell.

Allerede før Runwell lanserte løsningen offentlig hadde selskapet hentet hele 20,6 millioner kroner. Selskapet har 47 lokale investorer som har gått inn med mellom 250.000 og 2 millioner kroner hver.

– Akkurat nå har vi 300 store og små serveringssteder på kundelisten, og det tikker inn nye hver eneste dag, forteller daglig leder i Runwell, Harald Larssen Lønning.

Lønning er gruppeleder i Haugesund Høyre, og i 2022 takket han nei til å være partiets ordførerkandidat slik at han kunne satse fullt og helt på utviklingen av Runwell.

Internasjonale ambisjoner

Planene for Runwell er krystallklare: Å effektivisere serveringsbransjen, luke bort deres unødvendige bekymringer og styrke kundenes bunnlinjer. Runwell-kundene er aktører som driver restaurant, hotell, bar, pub, nattklubb, kafé, kiosk, konditori, konsertarena eller dagligvarebutikk.

– Mottakelsen har vært over all forventning. De som nå bruker Runwell husker ikke hvordan de drev tidligere – en god indikator på at vi klarer å gjøre arbeidshverdagen deres enklere, mener Lønning.

I tillegg til allerede eksisterende kunder, er Runwell allerede i dialog med alle store aktører innen serveringsbransjen. Og ambisjonene stopper ikke ved Norges grenser.

– Strategien er samarbeid med store norske selskaper for å systematisk vokse sammen med dem inn i det nordiske markedet. Etter hvert skal vi ha ledende aktører på kundelisten også fra Storbritannia samt Sverige, Danmark og Finland.

– Bård gjør styrearbeidet ti tusen ganger enklere

Runwell er en ambisiøs oppstartsbedrift, og Lønning mener det er viktig å ha styredokumentasjonen på stell fra starten av.

– For vår del hentet vi inn penger i fjor høst, og vi har planer om å få inn mer kapital med venture- og andre større fond i 2025. Da er det ekstremt viktig med struktur for å fremstå profesjonelt slik at man kan vokse ytterligere.

Runwell har nå alt av nødvendig dokumentasjon samlet i Bård. Signeringer gjøres enkelt og digitalt med BankID, kvartalsrapportene sendes til eierene ved noen tastetrykk og styresaker presenteres med et profesjonelt oppsett.

– Alt er samlet på én plass, noe som er med på å synliggjøre vår profesjonalitet opp mot investorene. I løsningen kaller vi enkelt inn til generalforsamling, vi har oversikt over og kan se alt av tall, og handlingene er intuitive. Bård er den mest moderne løsningen av sitt slag på markedet og gjør styrearbeidet vårt ti tusen ganger enklere, forteller Lønning.

Får hjelp av AI

Som Runwell er Bård en SaaS-løsning – en skybasert programvare man kjøper abonnement på.

– Bård og Runwell har trolig opplevd noen av de samme utfordingene knyttet til abonnement- og kjøpsløsninger. Vi har både fått og gitt innspill, så for oss i Runwell er Bård-gjengen også en sparringspartner, påpeker Runwell-lederen.

Aldri før har det blitt snakket mer om bruken av kunstig intelligens enn det gjøres i dag. Nå er AI implementert også i det digitale styreverktøyet.

– Har jeg skrevet noe på en keitete måte, kan AI-funksjonene i Bård gi meg en hjelpende hånd og endre teksten slik at den blir bedre formulert. Alt flyter så fint, noe som ikke en selvfølge med så mange ulike funksjoner samlet i én og samme løsning, oppsummerer Lønning.