Logg inn

Bistår NASA, Twitter og BBC med Bård i styret

I vakre Vik, på sørsiden av Sognefjorden, finnes det et norsk IT-eventyr av store dimensjoner. Highsoft, etablert i 2011 av gründer Torstein Hønsi, har i dag 39 ansatte og hele 80 av verdens 100 største selskaper på kundelisten.

BBC, Twitter, MasterCard, Samsung, Visa, Sony, American Express og selveste NASA er bare noen av tungvekterne som bruker Highcharts visualisering fra det innovative tech-selskapet.

– Mange av kundene våre vet nok ikke at vi er fra Norge og Vestlandet, eller hvor Norge er i det hele tatt for den del, smiler daglig leder i Highsoft, Atle Sivertsen.

Beina i bakken, blikket mot verden

Han overtok lederstolen etter Grethe Hjetland og kom da fra stillingen som administrerende direktør i finansteknologiklyngen Finance Innovation.

Tidligere har Sivertsen jobbet med en rekke eksportbedrifter og vært del av flere norske gründerhistorier om startup-selskaper som har lykkes stort i hele verden.

– Jeg har alltid vært dratt mot kombinasjonen innovasjon, IT og forretningsutvikling – en miks som er ekstremt spennende, sier Sivertsen, som beskriver Highsoft på følgende vis:

– Et typisk vestnorsk selskap med beina godt plantet i bakken, ryggen mot Norge og blikket vendt mot verden.

Datadesign

Hva er det så Highsoft og deres hovedprodukt Highcharts gjør for sine kunder?

– Løsningene våre visualiserer tall – forteller en historie basert på data. Historiene kan være høyst forskjellige, som nyhetsgrafikk hos BBC, design av koronastatistikk for FHI eller aksjekursverdien på Oslo Børs. Rett og slett ulike ting hvor grafikk formidler historien, forklarer Sivertsen.

For å beskrive selskapets forretningsstrategi, trekker han frem product-led growth – en forretningsstrategi som plasserer et selskaps programvare i sentrum av kjøpsreisen. En produktledet vekststrategi stoler på at kvaliteten på selve produktet, dets funksjoner, ytelse og viralitet gjør at det «selger seg selv».

– Produktet vårt er vår ambassadør, sammenfatter Highsoft-lederen.

Atle Sivertsen, CEO i Highsoft

Like barn leker best

Gründere. Gründerbedrifter. Design som på brukervennlig vis beveger seg i det innovative og formidlende landskapet. Sivertsen har alltid hatt en dragning mot det. Og nå har han og Highsoft møtt noen likesinnede lekekamerater.

– Jeg hørte om det digitale styreverktøyet Bård via en startup-bedrift i Trondheim. Det nordiske, enkle og stilrene designuttrykket Highsoft har, står altså godt over hele verden. Bård har det samme, noe som er et meget godt utgangspunkt. Vi har på en måte funnet hverandre i den enkle og rene nordiske designfilosofien, og like barn leker jo best, sier Sivertsen.

Bård gjør i dag styrearbeidet enklere for over 800 styrer i Norge. Som en del av regnskapsrapportene som enkelt utarbeides av styreverktøyet, bruker Bård Highcharts for visualisering.

– Bård er ikke spesielt vanskelig å like og er svært enkelt og lettbent å bruke. Jeg tok det med på første styremøte i Highsoft, og løsningen ble umiddelbart akseptert, forteller Highsoft-lederen, som nå benytter Bård i alle de andre styrene han sitter i.

– For oss i Highsoft er det kult å bruke et annet gründerselskap fra Vestlandet og Norge.

– Et smart valg

Når Sivertsen sammenligner andre og lignende løsninger for styrearbeid opp mot Bård, bruker han ord som «tyngre», «stivere» og «dyrere».

– Der konkurrerende løsninger er unødvendig kompliserte, trenger styret ingen opplæring når man tar i bruk Bård. Det er bare å gå rett på sak, med en brukervennlig tilnærming og et intuitivt grensesnitt.

– De mange selskapene og bedriftene i underskogen som ikke har tatt i bruk en styreportal, gjør det lurt om de velger Bård. Så kan styrer som benytter og arkiverer styredokumenter og filer i store mapper, permer og skap bare fortsette med det.

Nysgjerrig?
Du setter opp Bård for styret ditt på bare noen minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Med Bård får du 1GB inkludert lagringsplass, og det holder i de fleste tilfeller til mange år med styredokumenter. Har du behov for mer plass koster det kr 39/mnd per ekstra GB.

Med Bård kan du opprette så mange datarom du vil, og du kan i tillegg velge å gi tilgang til andre brukere eller organisasjoner på hvert enkelt datarom.

Ja. Selv om du ikke kjøper datarom-modulen kan du uansett lagre dokumenter knyttet til saker, møter og oppgaver.

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Bård fungerer like bra for de som har styremøter hver måned, som for de som kun har de obligatoriske møtene. Den store fordelen med å bruke et digitalt verktøy for styrearbeidet er at man får samlet all styrets kommunikasjon og dokumentasjon på en trygg og fremtidsrettet plattform, samt at man sparer verdifull tid man kan bruke på å bygge organisasjonen.

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

En signatur gjelder for en person som signerer ett møte/dokument. Det vil si at om dere er 2 personer i styret kan dere signere 5 dokumenter i året med pakken som er inkludert i abonnementet. Ekstra signaturer utover dette koster kr 19/stk., eventuelt kan du kjøpe 50 eller 100 ekstra signaturer per år for hhv. 59/mnd og 79/mnd.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].