Paxon

Bygger konsernet med Bård

Konsulentselskapet Paxon var på utkikk etter et verktøy for styret som både var effektivt og intuitivt. Valget ble enkelt etter en 30 dagers prøveperiode.

Daglig leder i Paxon, John Audun Antonsen, leste første gang om Bård i en artikkel på Facebook. Han hadde i lengre tid vært på utkikk etter digitale løsninger og verktøy som kunne benyttes av Paxon-styret.

– Jeg savnet et system vi kunne benytte i styret og i møtene våre. Vi visste de fantes der ute, men flere av løsningene vi har sett på har nærmest behøvd lengre perioder med opplæring av hvert enkelt styremedlem før man er kapabel til å benytte dem. Terskelen har rett og slett vært for høy.

– Enkelt og intuitivt

De lastet ned en demo av Bård og testet ut det digitale styreverktøyet i 30 dager. Bård er utviklet og bygget av Restack Software, og er nå tatt i bruk av over 500 ulike styrer over hele landet.

– Hverdagen ble mye lettere enn tidligere. Etter endt prøveperiode var vi i Paxon samstemte: Dette skal vi ha!

Antonsen mener brukervennligheten hos Bård skiller seg ut fra andre lignende verktøy.

– Jeg er fascinert over hvor enkelt og intuitiv denne styreportalen er. Ikke minst at du har regnskapet i sanntid under styremøtene. Dette gjør det enkelt for aksjeeiere å til enhver tid ha kontroll på tall, og vi kan enkelt slippe til revisorer og regnskapsførere om det skulle være nødvendig.

For Bård kommuniserer enkelt og effektivt med regnskap- og økonomisystemer som PowerOffice, Visma eAccounting, DNB regnskap, SpareBank 1 Regnskap og Fiken.

– Det er en historie bak alle styremøter, og ulike aktører vil gjerne se rapporter og referater. Med Bård har vi for eksempel alt av tidligere møtereferater, regnskap i sanntid, andre filer og mapper samt styre- og selskapsdokumenter samlet på én og samme plass, også under styremøtene.

I vekst selv under pandemien

Paxon ble etablert for 2,5 år siden og består av konsulenter som har spesialitet seg på prosjektledelse og annen rådgivning innen prosjektadministrasjon. Selskapet, med avdeling både i Stavanger og Haugesund, har 19 ansatte – alle med lang og allsidig erfaring innenfor bygg og anlegg hvor Paxon representerer og ivaretar byggherrens interesser, både i store og mindre prosjekter.

To år med pandemi har ikke satt en en stopper for utviklingen av selskapet, som bare har vokst seg større og større siden oppstarten.

– Jeg velger å tro at vi har vært både heldige og dyktige, og vi har nå mange langvarige og spennende prosjekter å arbeid med, forteller Antonsen.

John Audun Antonsen, daglig leder Paxon AS

Konsulentselskapet er delaktige i blant annet byggingen av det 9.000 kvm store Hatteland-bygget som nå ferdigstilles i Aksdal Næringspark. Signalbygget skal huse de tre Hatteland-selskapene RamBase, Ydra og Inosa.

I tillegg til å være involvert i byggingen av flere boligprosjekter og næringsbygg både på Haugalandet og i Stavanger-området, har og er Paxon tungt inne i oppføringen av anlegg og bygg tilknyttet fiskeri- og oppdrettsnæringen. Som det nye settefiskanlegget Lerøy Sjøtroll Kjærelva på Fitjar og rehabiliteringen av fiskemottaket til en sesongbasert restaurant og et forsamlingslokale på Kvitsøy.

Ingen avlyste eller utsatte møter

Både Paxon AS, Paxon Haugesund og Paxon Stavanger benytter seg nå av Bård. Løsningene i styreverktøyet gjør at deltakerne i et styremøte kan logge seg på med mobil eller laptop uansett hvor man måtte befinne seg.

– Dette fører jo til at man kan ta del i møtene selv om man er på reis eller syk. Vi trenger ikke lenger avlyse eller utsette møter.

I et styremøte får en gjerne oppgaver man skal løse. Ofte ser man imidlertid ikke på oppgaven før under neste styremøte, påpeker Antonsen.

– Nå får hver og en av oss i styret påminnelser rundt ev. oppgaver vi skal utføre, så man har ingen unnskyldning for å sluntre unna. Styresekretæren har med bruk av Bård kun én plass å forholde seg til som ordstyrer. I Bård ligger også møtets agenda og saksliste. Også møtereferatet finner man ferdigskrevet i Bård idet møtet er over.

Full oversikt på tvers av selskapene

Med Bård opplever han at styrearbeidet blir utført riktig med en gang.

– Regler, lover og normer for hvordan styrearbeid skal utføres, kan være uoversiktlig. Med Bård er man derimot helt sikker på at man ikke glemmer noen av oppgavene, eller hvordan de skal utføres. Du får automatiske påminnelser og oversikter over hvilke oppgaver og dokumentasjoner som skal gjennomføres.

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Vi har sjelden styremøter - hvorfor skal vi bruke en styreportal?

Bård fungerer like bra for de som har styremøter hver måned, som for de som kun har de obligatoriske møtene. Den store fordelen med å bruke et digitalt verktøy for styrearbeidet er at man får samlet all styrets kommunikasjon og dokumentasjon på en trygg og fremtidsrettet plattform, samt at man sparer verdifull tid man kan bruke på å bygge organisasjonen.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. Vi har inkludert 10 signaturer i Standard-abonnementet, og har du behov for mer kan du oppgradere til en signaturpakke som gir deg rabatt på signaturene.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med data jeg gir til Bård AI?

Tekst som brukes som input for Bård AI, sendes til OpenAis servere for analyse. Dataen brukes ikke til å trene opp modellene videre.

Hva koster Bård Ai?

For bedrifter er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Pro, som koster 799,- /mnd. For lag og foreninger er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Active, som koster 699,- /mnd.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Hvordan aktiverer jeg Bård AI?

Bård AI er foreløpig i Beta. Ta kontakt med oss på chaten for å aktivere for ditt styre.

Finnes det en gratis prøveperiode for Bård AI?

Så lenge Bård AI er i Beta er den tilgjengelig for test for alle.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].