Moderniserer familiebedriften med Bård

Ryfylke Trelast har bygget boliger og levert byggevarer i 78 år. Som en del av moderniseringen i virksomheten har de nå tatt i bruk Bård, og fått en mer effektiv arbeidsflyt i styret.

Modernisering på toppnivå

Som en tradisjonsrik bedrift har Ryfylke Trelast også hatt et blikk fremover – mot nye trender, byggeteknikker og prosesser.

Den siste moderniseringen bedriften foretok seg var på øverste nivå.

– Styrearbeidet vårt var tungrodde prosesser som å skrive referater i Word, skanning av dokumenter og oppbevaring i ringpermer. Vi ønsket å forenkle og effektivisere arbeidet som er pålagt våre styremedlemmer, forteller Aleksander Amdal, daglig leder.

På grunn av dette valgte Ryfylke Trelast å gå for Bård.

– Dette er en løsning vi er meget fornøyde med, og som nå benyttes både i Ryfylke Trelast Gruppen og på tvers av våre fire datterselskaper. Totalt er vi 15 personer som bruker verktøyet, informerer han.

Styreleder i Ryfylke Trelast-gruppen, Nicolai Jarlsby, er bare én av flere rutinerte styremedlemmer innen selskapsparaplyen som nå er Bård-bruker.

– Styret er veldig godt fornøyd med Bård. Verktøyet er intuitivt i bruk, og alle kommer enkelt og raskt i gang.
 

MK Idsal og rester av bygget som Ryfylke Trelast lå ved på Tau.

Ledende utbygger på lag med samfunnet

Aleksander Amdal er tredje generasjon Amdal som leder selskapet.

– Vi har vel hatt en daglig leder som ikke var en Amdal, men familien vår har vært godt representert både blant de ansatte og i styrene våre siden firmaet ble etablert i 1946, forteller Aleksander. Han har hatt stillingen som daglig leder i Ryfylke Trelast de siste fire årene.

Mye har skjedd siden generasjonene før han tok opp hammeren og slo inn de første spikrene i selskapet. Med egne byggefelt, tomter, hytteområder og boligprosjekter er bedriften den største totalleverandøren av nye boliger og byggetjenester i Ryfylke.

Ryfylke Trelast-gruppen består av datterselskapene Ryfylke Trelast, Ryfylke Tomteselskap, XL-BYGG Ryfylke og Hjelmeland Bygg, som sammen dekker en stor del av Ryfylke.

Foruten å bygge folks boligdrømmer, støtter Ryfylke Trelast også opp under andre aktørers drømmer, blant annet som hovedsponsor for Ryfylkehallen og IL Staal. I regi av Midtbygdens IL arrangerer selskapet også Ryfylke Trelast Cup for de yngste fotballspillerne i distriktet. 

Ryfylke Trelast 75 år - konsert med Dagny.

Effektiviserer styrearbeidet

Med Bård har Amdal og co. alle styredokumenter lagret digitalt og på samme sted i skyen. Signeringer av dokumenter skjer ved BankID og noen få tastetrykk. Og en fin integrasjon med PowerOffice, gjør at styrene til enhver tid har de viktigste regnskapstallene lett tilgjengelige i sanntid.

– Bård har også effektivisert selve styremøtene, som vi nå er ferdige med idet møtet faktisk er over. Løsningene i verktøyet gjør at referat og protokoll kan sendes ut når møtet er ferdig og signeres digitalt av styremedlemmene, forteller Aleksander.

– Samtidig hjelper Bård oss og minner oss på alle krav vi som styre må ivareta. Utviklerne oppdaterer dessuten Bård kontinuerlig med nye og nyttige funksjoner.

– Hva vil du ellers trekke frem som Bårds beste egenskaper?

– Den gode oversikten man har. Alt er samlet på én plass, med et strukturert og ryddig oppsett. Vi har nå en helt annen kontroll enn tidligere, også mellom og på tvers av selskapene. Arkiv-løsningen er også svært nyttig, hvor man enkelt kan gå tilbake i tid. Og med de gamle prosessene på hylla, benytter vi nå så og si ingen fysiske papir i Ryfylke Trelast Gruppen.
 

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. I standard-abonnementet har vi inkludert 10 signaturer. Dette betyr f.eks. at 2 styremedlemmer kan signere totalt 5 referater.

Ekstra signaturer utover det som er inkludert i pakkene koster 19,- stk. Ved behov for et større volum signeringer tilbyr vi signaturpakker:

50 signaturer pr. år - 59,- /mnd.
100 signaturer pr. år - 79,- /mnd.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med dataene jeg gir til AI-assistenten?

Først og fremst er all data som behandles i Bård kryptert og privat. Se mer om sikkerhet og datalagring i Bård.

Vi bruker ikke dine data til å trene AI-assistenten, og tillater heller ikke noen tredjeparter å bruke dine data for å verken trene sine modeller eller bruke den til noe annet formål. Informasjonen som samles inn i forbindelse med bruk av AI-assistenten vil kun deles med våre partnere med det formål om å levere funksjonaliteten i AI-assistenten.

Hva koster AI-assistenten?

AI-assistenten er inkludert i abonnementene Bård Pro, Bård Active og Bård Premium. Alle brukere i organisasjonen vil få tilgang.

Er det noen begrensninger på hvor mye vi kan bruke AI-assistenten?

Nei, når du kjøper et av abonnementene som inneholder AI-assistenten kan du og resten av organisasjonen bruke den så mye dere ønsker. 😎

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].