BårdBård

Moderniserer familiebedriften med Bård

Ryfylke Trelast har bygget boliger og levert byggevarer i 78 år. Som en del av moderniseringen i virksomheten har de nå tatt i bruk Bård, og fått en mer effektiv arbeidsflyt i styret.

Foto: ryfylke.no

Modernisering på toppnivå

Som en tradisjonsrik bedrift har Ryfylke Trelast også hatt et blikk fremover – mot nye trender, byggeteknikker og prosesser.

Den siste moderniseringen bedriften foretok seg var på øverste nivå.

– Styrearbeidet vårt var tungrodde prosesser som å skrive referater i Word, skanning av dokumenter og oppbevaring i ringpermer. Vi ønsket å forenkle og effektivisere arbeidet som er pålagt våre styremedlemmer, forteller Aleksander Amdal, daglig leder.

På grunn av dette valgte Ryfylke Trelast å gå for Bård.

– Dette er en løsning vi er meget fornøyde med, og som nå benyttes både i Ryfylke Trelast Gruppen og på tvers av våre fire datterselskaper. Totalt er vi 15 personer som bruker verktøyet, informerer han.

Styreleder i Ryfylke Trelast-gruppen, Nicolai Jarlsby, er bare én av flere rutinerte styremedlemmer innen selskapsparaplyen som nå er Bård-bruker.

– Styret er veldig godt fornøyd med Bård. Verktøyet er intuitivt i bruk, og alle kommer enkelt og raskt i gang.

MK Idsal og rester av bygget som Ryfylke Trelast lå ved på Tau.

Ledende utbygger på lag med samfunnet

Aleksander Amdal er tredje generasjon Amdal som leder selskapet.

– Vi har vel hatt en daglig leder som ikke var en Amdal, men familien vår har vært godt representert både blant de ansatte og i styrene våre siden firmaet ble etablert i 1946, forteller Aleksander. Han har hatt stillingen som daglig leder i Ryfylke Trelast de siste fire årene.

Mye har skjedd siden generasjonene før han tok opp hammeren og slo inn de første spikrene i selskapet. Med egne byggefelt, tomter, hytteområder og boligprosjekter er bedriften den største totalleverandøren av nye boliger og byggetjenester i Ryfylke.

Ryfylke Trelast-gruppen består av datterselskapene Ryfylke Trelast, Ryfylke Tomteselskap, XL-BYGG Ryfylke og Hjelmeland Bygg, som sammen dekker en stor del av Ryfylke.

Foruten å bygge folks boligdrømmer, støtter Ryfylke Trelast også opp under andre aktørers drømmer, blant annet som hovedsponsor for Ryfylkehallen og IL Staal. I regi av Midtbygdens IL arrangerer selskapet også Ryfylke Trelast Cup for de yngste fotballspillerne i distriktet.

Ryfylke Trelast 75 år - konsert med Dagny.

Effektiviserer styrearbeidet

Med Bård har Amdal og co. alle styredokumenter lagret digitalt og på samme sted i skyen. Signeringer av dokumenter skjer ved BankID og noen få tastetrykk. Og en fin integrasjon med PowerOffice, gjør at styrene til enhver tid har de viktigste regnskapstallene lett tilgjengelige i sanntid.

– Bård har også effektivisert selve styremøtene, som vi nå er ferdige med idet møtet faktisk er over. Løsningene i verktøyet gjør at referat og protokoll kan sendes ut når møtet er ferdig og signeres digitalt av styremedlemmene, forteller Aleksander.

– Samtidig hjelper Bård oss og minner oss på alle krav vi som styre må ivareta. Utviklerne oppdaterer dessuten Bård kontinuerlig med nye og nyttige funksjoner.

– Hva vil du ellers trekke frem som Bårds beste egenskaper?

– Den gode oversikten man har. Alt er samlet på én plass, med et strukturert og ryddig oppsett. Vi har nå en helt annen kontroll enn tidligere, også mellom og på tvers av selskapene. Arkiv-løsningen er også svært nyttig, hvor man enkelt kan gå tilbake i tid. Og med de gamle prosessene på hylla, benytter vi nå så og si ingen fysiske papir i Ryfylke Trelast Gruppen.

Bistår NASA, Twitter og BBC med Bård i styret

Det norske IT-eventyret Highsoft fra Vik i Sogn, har hele 80 av verdens 100 største selskaper på kundelisten.

Byttet ut penn og papir i styrearbeidet

Med sine eventyrlige omgivelser kan Åkrafjordtunet skilte med årlig besøk av rundt 100.000 kunder.

Spektakulære produksjoner med Bård på laget

Kulturoperatørene er et av Vestlandets fremste eventbyrå og produksjonsselskaper. Med Bård har de klart å bli helt papirløse.