Kulturoperatørene scene

Spektakulære produksjoner med Bård på laget

Kulturoperatørene ble etablert i 2007 og er i dag et av Vestlandets fremste eventbyrå og produksjonsselskaper. Byrået leverer produksjon av arrangementer og events innenfor et stort spekter, som konferanser, jubileer, konserter, prisutdelinger, kongresser, åpninger, utstillinger og festmiddager.

TV 2, Nordiske Mediedager, Sparebanken Vest, Viking Cruises, Mediebedriftenes landsforening, Universitetet i Bergen, Cognite og Holbergprisen er bare noen av byråets mange faste kunder.

Pandemi førte til økt kompetanse

Under covid-pandemien utarbeidet byrået et konsept hvor de produserte digitale flerkameraproduksjoner med TV-kvalitet på både bilde og lyd. Satsningen fikk en flying start etter deres samarbeid med Nordiske Mediedager i mai 2020.

Det strategiske valget om å satse på formidling av digitale arrangementer i høy kvalitet førte til raske omprioriteringer og kjapp kompetanseheving for de ansatte i Kulturoperatørene.

– Etter endt periode med pandemitiltak, sitter vi igjen med økt kompetanse knyttet til både hybride, fulldigitale og fysiske arrangementer. Så alt i alt hadde de restriktive tiltakene faktisk en positiv effekt på oss selv om det var knallhardt arbeid underveis, forteller daglig leder og partner i Kulturoperatørene, Øyvind Storheim.

Travelt 2022

Storheim og kollegene hjelper sine oppdragsgivere med å skape arrangementer, hele veien fra idé til gjennomføring. Kulturoperatørene tilbyr blant annet teknisk produksjon av lyd, lys og bilde, konseptutvikling, prosjektledelse, innholdsproduksjon, regi/dramaturgi, deltakeradministrasjon og artistbooking.

Med et nå så og si normalisert samfunn og en hverdag uten restriksjoner, har menneskene igjen returnert til konferanser, konserter og andre eventer. I et travelt 2022 har det forholdsvis lille byrået stått bak en rekke gigantiske produksjoner.

Næringslivstopper, politikere og gründere møttes i mars på klimafestivalen Varmere Våtere Villere som ble arrangert over flere dager på ulike lokasjoner i Bergen. Og i juni var det klart for produksjon av det én uke lange giganteventet Future Week. Kulturoperatørene stod her for konferanser, debatter, podcasts, presentasjoner, demoer, seminarer, frokostmøter og workshops.

I starten av september samlet TV 2 medarbeidere, presse, profiler, kunder og gjester i Bergen til feiring tre dager til ende for å markere at kanalen i dag fyller 30 år. Kulturoperatørene stod her for produksjonen av Høstlanseringen, Nyhets- og Sportsseminaret, TV 2 Awards – og ikke minst selve jubileumsfesten med rundt 950 festklare ansatte.

 

Enklere og mer effektivt styrearbeid

For mer effektive prosesser knyttet til sitt styrearbeid, benytter Kulturoperatørene det digitale styreverktøyet Bård.

– Vi streber etter å ha så korte prosesser som mulig, også hva gjelder våre styremøter og vårt styrearbeid. Dette skal naturligvis ikke gå på bekostning av etterrettelighet eller kvalitet, og Bård sikrer at alle styreprosesser og aktiviteter blir utført, utført riktig og dokumentert, påpeker Storheim og legger til:

– Bård er veldig brukervennlig, nyttig og tidsbesparende. Styreverktøyets løsninger, mange av dem automatiserte, hjelper oss med å ivareta og forholde oss til alle formelle lovpålegg samt dokumentasjon- og rapportkrav som er pålagt ethvert styre.

Alt lagret og samlet på én plass

Tidligere lagret styret i Kulturoperatørene alt av rapporter og dokumenter manuelt på harddisker. Skulle et styredokument signeres, måtte dét gjøres fysisk før dokumentet ble sendt videre som brevpost. Med bruk av Bård har eventbyrået alle dokumenter og rapporter automatisk arkivert og samlet på én og samme plass.

– Nå signerer også alle styremedlemmer enkelt, direkte og digitalt i Bård, uansett hvor man måtte befinne seg, noe som er svært tidsbesparende. Styremedlemmene, regnskapssystemene våre og ev. revisorer har og får enkelt tilgang til alle våre tall og dokumenter i sanntid ved behov, forteller Storheim, før han avslutter:

– Kulturoperatørene har fokus på å ha en så miljøbevisst drift som mulig, og vi er klimanøytrale. Og med Bård har vi klart å bli helt papirløse. Selv våre store produksjonsplaner er nå kun digitale.

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. I standard-abonnementet har vi inkludert 10 signaturer. Dette betyr f.eks. at 2 styremedlemmer kan signere totalt 5 referater.

Ekstra signaturer utover det som er inkludert i pakkene koster 19,- stk. Ved behov for et større volum signeringer tilbyr vi signaturpakker:

50 signaturer pr. år - 59,- /mnd.
100 signaturer pr. år - 79,- /mnd.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med dataene jeg gir til AI-assistenten?

Først og fremst er all data som behandles i Bård kryptert og privat. Se mer om sikkerhet og datalagring i Bård.

Vi bruker ikke dine data til å trene AI-assistenten, og tillater heller ikke noen tredjeparter å bruke dine data for å verken trene sine modeller eller bruke den til noe annet formål. Informasjonen som samles inn i forbindelse med bruk av AI-assistenten vil kun deles med våre partnere med det formål om å levere funksjonaliteten i AI-assistenten.

Hva koster AI-assistenten?

AI-assistenten er inkludert i abonnementene Bård Pro, Bård Active og Bård Premium. Alle brukere i organisasjonen vil få tilgang.

Er det noen begrensninger på hvor mye vi kan bruke AI-assistenten?

Nei, når du kjøper et av abonnementene som inneholder AI-assistenten kan du og resten av organisasjonen bruke den så mye dere ønsker. 😎

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].