BårdBård

Spektakulære produksjoner med Bård på laget

Kulturoperatørene ble etablert i 2007 og er i dag et av Vestlandets fremste eventbyrå og produksjonsselskaper. Byrået leverer produksjon av arrangementer og events innenfor et stort spekter, som konferanser, jubileer, konserter, prisutdelinger, kongresser, åpninger, utstillinger og festmiddager.

TV 2, Nordiske Mediedager, Sparebanken Vest, Viking Cruises, Mediebedriftenes landsforening, Universitetet i Bergen, Cognite og Holbergprisen er bare noen av byråets mange faste kunder.

Pandemi førte til økt kompetanse

Under covid-pandemien utarbeidet byrået et konsept hvor de produserte digitale flerkameraproduksjoner med TV-kvalitet på både bilde og lyd. Satsningen fikk en flying start etter deres samarbeid med Nordiske Mediedager i mai 2020.

Det strategiske valget om å satse på formidling av digitale arrangementer i høy kvalitet førte til raske omprioriteringer og kjapp kompetanseheving for de ansatte i Kulturoperatørene.

– Etter endt periode med pandemitiltak, sitter vi igjen med økt kompetanse knyttet til både hybride, fulldigitale og fysiske arrangementer. Så alt i alt hadde de restriktive tiltakene faktisk en positiv effekt på oss selv om det var knallhardt arbeid underveis, forteller daglig leder og partner i Kulturoperatørene, Øyvind Storheim.

Travelt 2022

Storheim og kollegene hjelper sine oppdragsgivere med å skape arrangementer, hele veien fra idé til gjennomføring. Kulturoperatørene tilbyr blant annet teknisk produksjon av lyd, lys og bilde, konseptutvikling, prosjektledelse, innholdsproduksjon, regi/dramaturgi, deltakeradministrasjon og artistbooking.

Med et nå så og si normalisert samfunn og en hverdag uten restriksjoner, har menneskene igjen returnert til konferanser, konserter og andre eventer. I et travelt 2022 har det forholdsvis lille byrået stått bak en rekke gigantiske produksjoner.

Næringslivstopper, politikere og gründere møttes i mars på klimafestivalen Varmere Våtere Villere som ble arrangert over flere dager på ulike lokasjoner i Bergen. Og i juni var det klart for produksjon av det én uke lange giganteventet Future Week. Kulturoperatørene stod her for konferanser, debatter, podcasts, presentasjoner, demoer, seminarer, frokostmøter og workshops.

I starten av september samlet TV 2 medarbeidere, presse, profiler, kunder og gjester i Bergen til feiring tre dager til ende for å markere at kanalen i dag fyller 30 år. Kulturoperatørene stod her for produksjonen av Høstlanseringen, Nyhets- og Sportsseminaret, TV 2 Awards – og ikke minst selve jubileumsfesten med rundt 950 festklare ansatte.

Enklere og mer effektivt styrearbeid

For mer effektive prosesser knyttet til sitt styrearbeid, benytter Kulturoperatørene det digitale styreverktøyet Bård.

– Vi streber etter å ha så korte prosesser som mulig, også hva gjelder våre styremøter og vårt styrearbeid. Dette skal naturligvis ikke gå på bekostning av etterrettelighet eller kvalitet, og Bård sikrer at alle styreprosesser og aktiviteter blir utført, utført riktig og dokumentert, påpeker Storheim og legger til:

– Bård er veldig brukervennlig, nyttig og tidsbesparende. Styreverktøyets løsninger, mange av dem automatiserte, hjelper oss med å ivareta og forholde oss til alle formelle lovpålegg samt dokumentasjon- og rapportkrav som er pålagt ethvert styre.

Alt lagret og samlet på én plass

Tidligere lagret styret i Kulturoperatørene alt av rapporter og dokumenter manuelt på harddisker. Skulle et styredokument signeres, måtte dét gjøres fysisk før dokumentet ble sendt videre som brevpost. Med bruk av Bård har eventbyrået alle dokumenter og rapporter automatisk arkivert og samlet på én og samme plass.

– Nå signerer også alle styremedlemmer enkelt, direkte og digitalt i Bård, uansett hvor man måtte befinne seg, noe som er svært tidsbesparende. Styremedlemmene, regnskapssystemene våre og ev. revisorer har og får enkelt tilgang til alle våre tall og dokumenter i sanntid ved behov, forteller Storheim, før han avslutter:

– Kulturoperatørene har fokus på å ha en så miljøbevisst drift som mulig, og vi er klimanøytrale. Og med Bård har vi klart å bli helt papirløse. Selv våre store produksjonsplaner er nå kun digitale.

Byttet ut penn og papir i styrearbeidet

Med sine eventyrlige omgivelser kan Åkrafjordtunet skilte med årlig besøk av rundt 100.000 kunder.

Bistår NASA, Twitter og BBC med Bård i styret

Det norske IT-eventyret Highsoft fra Vik i Sogn, har hele 80 av verdens 100 største selskaper på kundelisten.

Spisser konsulentselskapet med Bård

Lene Andrea Knutsen og PiL har ingen tid å miste som timeselgende konsulentselskap. Og et av de tidsbesparende verktøyene PiL tar i bruk, er Bård.