Cillco bilde

Full kontroll i styret fra dag én

Med betalt feriedag annenhver uke for alle ansatte er ikke Cillco helt som andre ambisiøse gründerbedrifter. Og på bakrommet har de full oversikt med blant annet Bård styreportal.

Cillco startet opp med 20 ansatte i fjor da gründerne kjøpte tilbake selskapet de solgte i 2020. Vi har lært mye på veien, og når vi nå starter bedriften på nytt har vi store ambisjoner om å gjøre alt riktig fra start, forteller Yngve Tronstad, styreleder og CMO.

Merkevaren består av to selskaper – Cillco Technology og Cillco Consulting. Førstnevnte tilbyr banebrytende løsninger for innkjøp og leverandørhåndtering – lekkert sydd sammen i en moderne skyplattform.

Cillco Consulting har på sin side ett bein plantet i to spennende verdener, nemlig spesialbygd software og ERP-rådgiving. Selskapets utviklere tilbyr hjelp med de fleste utfordringer knyttet til programmering.

Med teknologien utviklet i sitt søsterfirma kan Cillco Consulting også utvikle og drifte spesiallagde applikasjoner for sine kunder. Selskapets forretningsrådgivere og applikasjonskonsulenter har sitt hovedfokus på alt som omhandler IFS Applications.

Kickoff med betalt day off

I starten av september i 2022 arrangerte Cillco kickoff for sine ansatte både ved hovedkontoret i Trondheim og ved selskapets avdeling i Oslo. Begivenheten fant sted i oppstartsbedriftens lokaler i hovedstaden. Fra scenen meddelte styreleder Tronstad blant annet gladnyheten om at alle ansatte i selskapet fra og med neste måned ville få fri annenhver fredag – med full lønn.

Hvorfor? Styreleder Tronstad forklarer:

– Dette handler blant annet om å tilpasse seg en virkelighet preget av tidspress fra alle kanter. Jobb, fritidsaktiviteter, barnehage, skole, hus og hytte. Alt er mer organisert enn før. Med mesteparten av døgnets våkne timer tilbrakt på jobb, ser vi at mange sliter med å få hverdagen til å gå opp. Ordningen er vårt bidrag til å komme nærmere balanse mellom arbeid og fritid.

Et økonomisystem å regne med

Å tilpasse seg en virkelighet preget av tidspress fra alle kanter er noe Cillco vektlegger også for å effektivisere den daglige driften av selskapet og arbeidet til selskapets styre. Som regnskap- og økonomisystem benytter Tronstad og co. Tripletex. Det nettbaserte systemet gjør at selskaper kan ha «alt» samlet på ett sted, som fakturering, regnskap, rapporter, lønnsutbetalinger m.m.

– Vi ser at det er et stort behov for et godt system og har derfor valgt Tripletex, som vi egentlig har brukt helt siden 2008. I og med at vi er et veldig aktivt styre ser vi også et like stort behov for å ha kontroll på styredokumentasjonen fra dag én. Derfor har vi også gått til anskaffelse av styreportalen Bård.

 

Mer effektivt arbeid

– Bård har gjort det mulig for oss i Cillo å effektivisere styrearbeidet. En viktig funksjon i portalen er integrasjon med Tripletex hvor styremedlemmene våre ser oppdaterte regnskapstall direkte i Bård.

Å koble Bård til regnskapssystemet gir styret innsikt i tallene som betyr noe, i sanntid, uansett hvor de er.

– Og akkurat det er nok det beste med hele løsningen. At Bård er et digitalt system som alltid er er oppdatert og tilgjengelig, på nett, laptop og mobil, og at man får lett strukturert opp styredokumentasjonen sin fra dag én. Med Bård har vi full kontroll og oversikt over dette.

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Vi har sjelden styremøter - hvorfor skal vi bruke en styreportal?

Bård fungerer like bra for de som har styremøter hver måned, som for de som kun har de obligatoriske møtene. Den store fordelen med å bruke et digitalt verktøy for styrearbeidet er at man får samlet all styrets kommunikasjon og dokumentasjon på en trygg og fremtidsrettet plattform, samt at man sparer verdifull tid man kan bruke på å bygge organisasjonen.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. Vi har inkludert 10 signaturer i Standard-abonnementet, og har du behov for mer kan du oppgradere til en signaturpakke som gir deg rabatt på signaturene.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med data jeg gir til Bård AI?

Tekst som brukes som input for Bård AI, sendes til OpenAis servere for analyse. Dataen brukes ikke til å trene opp modellene videre.

Hva koster Bård Ai?

For bedrifter er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Pro, som koster 799,- /mnd. For lag og foreninger er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Active, som koster 699,- /mnd.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Hvordan aktiverer jeg Bård AI?

Bård AI er foreløpig i Beta. Ta kontakt med oss på chaten for å aktivere for ditt styre.

Finnes det en gratis prøveperiode for Bård AI?

Så lenge Bård AI er i Beta er den tilgjengelig for test for alle.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].