Vea fotballkamp

Godt samspill med Bård

Sportsklubben Vedavåg Karmøy har digitalisert styrearbeidet og fått frigjort mer tid de kan bruke på klubbens medlemmer.

– Med Bård sparer vi mye tid som vi ellers ville brukt på administrativt arbeid. Dette er tid vi nå kan benytte til å utvikle og utvide aktiviteter og andre tilbud, sier daglig leder i SK Vedavåg Karmøy, Randi Bratthammer Rauan.

Vakre Vedavågen er et tettsted som ligger mellom Kopervik og Åkrehamn, på vestsiden av Karmøy. Sportsklubben Vedavåg Karmøy ble stiftet i 1967 og er et idrettslag som i dag tilbyr aktiviteter som allidrett, fotball, håndball og rulleski til sine rundt 700 medlemmer.

Tilrettelagt for flere styrer

– Vi har siden i vår benyttet Bård i forbindelse med styremøtene til klubbens hovedstyre. Jeg forstod umiddelbart at dette var et fantastisk verktøy for klubben og styret vårt.

Som fleridrettslag har SK Vedavåg Karmøy flere styrer i tillegg til klubbens hovedstyre, og like etter sommeren skal styret både i fotball- og håndballavdelingen ta i bruk løsningen.

– Klubben inngikk først en gratis prøveperiode på 30 dager, og det ble kjapt bestemt at dette var et verktøy vi ønsket å benytte også videre.

Mer tid til viktig klubbdrift

Klubblederen kan fortelle om en enklere administrativ arbeidshverdag etter at Bård ble hentet til klubben.

– Vi sparer mye tid som vi ellers ville brukt på administrativt arbeid. Dette er tid vi nå kan benytte til å utvikle og utvide aktiviteter og andre tilbud til klubbens medlemmer. Verktøyet gir styrene en enda bedre oversikt over sitt arbeid og letter også arbeidsdagen min.

Randi Bratthammer Rauan, daglig leder SK Vedavåg Karmøy

Randi Bratthammer Rauan, daglig leder SK Vedavåg Karmøy

Som et eksempel på dette trekker Rauan frem sin rolle i forbindelse med klubbens styremøter, hvor hun innehar sekretærrollen.

– Jeg bruker nå mindre tid på å forberede styremøtene. Bård gir meg god oversikt over det jeg må ha kontroll på, både av dokumenter, sakslister og referater fra tidligere møter, som alt er samlet på én og samme plass.

Ferdig referat idet møtet er over

Det er nå slutt på å skrive sakslister og referater i Word og sende ut manuelt på e-post.

– Når styremøtet er over, sitter jeg med et ferdigskrevet referat som jeg bare trenger å dele med alle styremedlemmene. Styremedlemmene godkjenner digitalt og signerer referatet med BankID.

Tidligere var det ikke unormalt for Rauan å skrive ferdig referatet fra styremøtet først noen dager etter møtet, før det ble sendt ut til styremedlemmene. Signering av referatet ble gjort manuelt på neste styremøte.

– Det er deilig å få det ut av verden med en gang. Glemmer styremedlemmer å signere, sender systemet automatisk ut en påminnelse, uten at jeg trenger å gjøre noe.

Smidigere styreutskiftninger

Bård gjør det også enklere for styremedlemmer å komme i gang med vervet sitt. De får god oversikt over historikken i arbeidet som er gjort og hva som skal gjøres fremover. Med alt samlet på en plass, mener Rauan at styreportalen forenkler overgangen mellom gamle og nye styremedlemmer.

– For nye styremedlemmer ligger alt de trenger å sette seg inn i oversiktlig i Bård. Det er samtidig enkelt å både legge til nye og ta bort gamle styremedlemmer, og fordele hvem som har tilgang til hvilke områder i Bård idet styret eller deler av det skiftes ut.

Etter sommerferien skal altså håndball- og fotballstyret også ta i bruk Bård, noe som øker antallet Bård-brukere i SK Vedavåg Karmøy til 20 personer.

Enkelte av dem tenker kanskje at de da må gjennom opplæring og tilegne seg en del erfaring for å ta i bruk løsningen. Daglig leder Rauan kan imidlertid komme med noen betryggende ord.

– Bård er brukervennlig og intuitivt. Det sier seg nærmest selv hvordan man skal ta løsningen i bruk.

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Vi har sjelden styremøter - hvorfor skal vi bruke en styreportal?

Bård fungerer like bra for de som har styremøter hver måned, som for de som kun har de obligatoriske møtene. Den store fordelen med å bruke et digitalt verktøy for styrearbeidet er at man får samlet all styrets kommunikasjon og dokumentasjon på en trygg og fremtidsrettet plattform, samt at man sparer verdifull tid man kan bruke på å bygge organisasjonen.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. Vi har inkludert 10 signaturer i Standard-abonnementet, og har du behov for mer kan du oppgradere til en signaturpakke som gir deg rabatt på signaturene.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med data jeg gir til Bård AI?

Tekst som brukes som input for Bård AI, sendes til OpenAis servere for analyse. Dataen brukes ikke til å trene opp modellene videre.

Hva koster Bård Ai?

For bedrifter er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Pro, som koster 799,- /mnd. For lag og foreninger er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Active, som koster 699,- /mnd.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Hvordan aktiverer jeg Bård AI?

Bård AI er foreløpig i Beta. Ta kontakt med oss på chaten for å aktivere for ditt styre.

Finnes det en gratis prøveperiode for Bård AI?

Så lenge Bård AI er i Beta er den tilgjengelig for test for alle.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].