Vea fotballkamp
Foto: Jakob Tønnesen

Godt samspill med Bård

Sportsklubben Vedavåg Karmøy har digitalisert styrearbeidet og fått frigjort mer tid de kan bruke på klubbens medlemmer.

– Med Bård sparer vi mye tid som vi ellers ville brukt på administrativt arbeid. Dette er tid vi nå kan benytte til å utvikle og utvide aktiviteter og andre tilbud, sier daglig leder i SK Vedavåg Karmøy, Randi Bratthammer Rauan.

Vakre Vedavågen er et tettsted som ligger mellom Kopervik og Åkrehamn, på vestsiden av Karmøy. Sportsklubben Vedavåg Karmøy ble stiftet i 1967 og er et idrettslag som i dag tilbyr aktiviteter som allidrett, fotball, håndball og rulleski til sine rundt 700 medlemmer.

Tilrettelagt for flere styrer

– Vi har siden i vår benyttet Bård i forbindelse med styremøtene til klubbens hovedstyre. Jeg forstod umiddelbart at dette var et fantastisk verktøy for klubben og styret vårt.

Som fleridrettslag har SK Vedavåg Karmøy flere styrer i tillegg til klubbens hovedstyre, og like etter sommeren skal styret både i fotball- og håndballavdelingen ta i bruk løsningen.

– Klubben inngikk først en gratis prøveperiode på 30 dager, og det ble kjapt bestemt at dette var et verktøy vi ønsket å benytte også videre.

Mer tid til viktig klubbdrift

Klubblederen kan fortelle om en enklere administrativ arbeidshverdag etter at Bård ble hentet til klubben.

– Vi sparer mye tid som vi ellers ville brukt på administrativt arbeid. Dette er tid vi nå kan benytte til å utvikle og utvide aktiviteter og andre tilbud til klubbens medlemmer. Verktøyet gir styrene en enda bedre oversikt over sitt arbeid og letter også arbeidsdagen min.

Randi Bratthammer Rauan, daglig leder SK Vedavåg Karmøy

Randi Bratthammer Rauan, daglig leder SK Vedavåg Karmøy

Som et eksempel på dette trekker Rauan frem sin rolle i forbindelse med klubbens styremøter, hvor hun innehar sekretærrollen.

– Jeg bruker nå mindre tid på å forberede styremøtene. Bård gir meg god oversikt over det jeg må ha kontroll på, både av dokumenter, sakslister og referater fra tidligere møter, som alt er samlet på én og samme plass.

Ferdig referat idet møtet er over

Det er nå slutt på å skrive sakslister og referater i Word og sende ut manuelt på e-post.

– Når styremøtet er over, sitter jeg med et ferdigskrevet referat som jeg bare trenger å dele med alle styremedlemmene. Styremedlemmene godkjenner digitalt og signerer referatet med BankID.

Tidligere var det ikke unormalt for Rauan å skrive ferdig referatet fra styremøtet først noen dager etter møtet, før det ble sendt ut til styremedlemmene. Signering av referatet ble gjort manuelt på neste styremøte.

– Det er deilig å få det ut av verden med en gang. Glemmer styremedlemmer å signere, sender systemet automatisk ut en påminnelse, uten at jeg trenger å gjøre noe.

Smidigere styreutskiftninger

Bård gjør det også enklere for styremedlemmer å komme i gang med vervet sitt. De får god oversikt over historikken i arbeidet som er gjort og hva som skal gjøres fremover. Med alt samlet på en plass, mener Rauan at styreportalen forenkler overgangen mellom gamle og nye styremedlemmer.

– For nye styremedlemmer ligger alt de trenger å sette seg inn i oversiktlig i Bård. Det er samtidig enkelt å både legge til nye og ta bort gamle styremedlemmer, og fordele hvem som har tilgang til hvilke områder i Bård idet styret eller deler av det skiftes ut.

Etter sommerferien skal altså håndball- og fotballstyret også ta i bruk Bård, noe som øker antallet Bård-brukere i SK Vedavåg Karmøy til 20 personer.

Enkelte av dem tenker kanskje at de da må gjennom opplæring og tilegne seg en del erfaring for å ta i bruk løsningen. Daglig leder Rauan kan imidlertid komme med noen betryggende ord.

– Bård er brukervennlig og intuitivt. Det sier seg nærmest selv hvordan man skal ta løsningen i bruk.

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. I standard-abonnementet har vi inkludert 10 signaturer. Dette betyr f.eks. at 2 styremedlemmer kan signere totalt 5 referater.

Ekstra signaturer utover det som er inkludert i pakkene koster 19,- stk. Ved behov for et større volum signeringer tilbyr vi signaturpakker:

50 signaturer pr. år - 59,- /mnd.
100 signaturer pr. år - 79,- /mnd.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med dataene jeg gir til AI-assistenten?

Først og fremst er all data som behandles i Bård kryptert og privat. Se mer om sikkerhet og datalagring i Bård.

Vi bruker ikke dine data til å trene AI-assistenten, og tillater heller ikke noen tredjeparter å bruke dine data for å verken trene sine modeller eller bruke den til noe annet formål. Informasjonen som samles inn i forbindelse med bruk av AI-assistenten vil kun deles med våre partnere med det formål om å levere funksjonaliteten i AI-assistenten.

Hva koster AI-assistenten?

AI-assistenten er inkludert i abonnementene Bård Pro, Bård Active og Bård Premium. Alle brukere i organisasjonen vil få tilgang.

Er det noen begrensninger på hvor mye vi kan bruke AI-assistenten?

Nei, når du kjøper et av abonnementene som inneholder AI-assistenten kan du og resten av organisasjonen bruke den så mye dere ønsker. 😎

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].