BårdBård

Effektivt styrearbeid med Bård - på engelsk!

Romerike International School har en kapasitet på 220 elever og er tilknyttet over 30 land. De var en av de første privatskolene i landet til å ta bruk styreportalen Bård.

– Jeg er så fornøyd at jeg har introdusert Bård til styret både i mitt lokale politiske parti, bedriften til min mann og andre lokale bedrifter. Det forteller School Business Manager og styremedlem ved RIS, Carmen Bernal.

Grensesnittet imponerte

Styret i RIS hadde i lengre tid vært på utkikk etter bedre løsninger for å effektivisere styrearbeidet.

– Frem til da hadde vi benyttet verktøy som Word- og Google-dokumenter, Excel-ark og lange mailtråder. Spørsmål som «Er dette den nyeste oppdateringen av dokumentet?» eller «Var det denne mailen du mente?» ble imidlertid stilt for ofte.

Carmen har gjennom sin yrkeskarriere brukt og manøvrert seg rundt på mange ulike digitale plattformer og karakterisere seg selv som IT-sterk. I sitt første møte med Bård var det styreverktøyets grensesnitt som imponerte henne mest.

– Enkelheten og at alt var så overraskende intuitivt. Det viste seg også igjen da de andre styremedlemmene skulle ta i bruk Bård, noe som har gått så og si smertefritt.

Carmen Bernal
Carmen Bernal, Romerike International School

Carmen Bernal, Romerike International School

Bård på engelsk

RIS er en barne- og ungdomsskole som ligger en god halvtime i bil nordøst for Oslo sentrum. Den internasjonale privatskolen har en kapasitet på 220 elever, som i dag er tilknyttet over 30 andre land i verden.

Hovedspråket på skolen er engelsk. Det samme er rektor og skolens leder, Will Warren. Carmen og styret hadde derfor et ønske om at kommunikasjonen i norske Bård foregikk på engelsk.

– Hele plattformen er oversatt til engelsk, noe som naturlig nok var meget viktig for oss og våre fremmedspråklige styremedlemmer å få på plass for å i hele tatt kunne bruke Bård.

Carmens gode Bård-opplevelse har gjort at hun har pratet varmt om det digitale styreverktøyet også i andre kretser og til andre typer virksomheter.

– Alt samlet på ett og samme sted

RIS-styret har naturlig nok også hatt noen spørsmål underveis i sin Bård-bruk.

– Heldigvis for oss er kundeservicen til folka bak verktøyet kjempebra, med både rask og veldig god oppfølging.

– Hva vil du si er Bårds største styrke?

Carmen trenger ingen betenkningstid.

– At alt er samlet på én og samme plass! Vi hadde selvsagt kontroll på styrearbeid også før vi startet å bruke Bård, men vi må samtidig innrømme at vi av og til møtte på noen utfordringer i dialogen og kommunikasjonen oss i mellom.

– Dokumenter, arkiver, protokoller, maildialog, møteinnkallelser – alt man benytter i sitt styrearbeid er lagret og samlet på samme plass. Løsningens varslinger er også til stor hjelp og gjør at man har veldig god oversikt på alt som skal gjøres.

Carmen trekker også frem signeringsløsningen, som enkelt og greit gjør at protokoller, referater og andre dokumenter signeres ved hjelp av BankID.

Lekepark

Ser tallene som betyr noe – i sanntid

– Det er også et stort pluss at Bård prater med skolens regnskapsprogram Tripletex, påpeker Carmen.

At Bård har en sømløs integrasjon med regnskapssystemet, gjør at styret får innsikt i tallene som betyr noe, i sanntid.

Bård gjør det enklere å være ildsjel

- Vi er en gjeng ildsjeler som ønsker å spre musikkglede og kultur på Haugalandet. Bård gjør at vi kan fokusere på det vi brenner for, sier Daniel Rolsfnes.

Effektiv drift av velforeningen med Bård

Styret i Brønnøya Vel har effektivisert driften, og blant annet byttet ut et 20 år gammelt Excel-dokument.

Bistår NASA, Twitter og BBC med Bård i styret

Det norske IT-eventyret Highsoft fra Vik i Sogn, har hele 80 av verdens 100 største selskaper på kundelisten.