Vangenfestivalen

Bård gjør det enklere å være ildsjel

- Vi er en gjeng ildsjeler som ønsker å spre musikkglede og kultur på Haugalandet. Bård gjør at vi kan fokusere på det vi brenner for, sier Daniel Rolfsnes, styremedlem i Vangenfamilien

Vangenfamilien er ikke en familie, men et styre bestående av seks personer med ulik bakgrunn fra musikklivet, samt over 100 musikkelskende frivillige. Siden 2017 har de, bortsett fra i pandemiåret 2020, arrangert musikkfestivalen Vangenfestivalen på Haraldsvangen utenfor Haugesund, til glede for både små og store musikkelskere.

En annerledes musikkfestival

- Det hele startet med en visjon om en annerledes musikkfestival for folk i og rundt Haugesund, forteller Daniel Rolfsnes.

- Vangenfestivalen er en avslappet festival som foregår en helg, i fantastiske Haraldsvang, der både små og store kan kose seg med fin musikk, teater og andre kulturopplevelser.

Vangenfamilien driver også en musikkpub med det klingende navnet Vangen Pling Plong, som i sin tid ble startet for å skaffe skjenkeløyve til Vangenfestivalen. Den ble etterhvert så populær at den begynte å leve sitt eget liv, og holder nå åpent hver helg.

- Det som en gang var en visjon, er nå en virksomhet som involverer mer enn hundre mennesker under selve festivalen, og som driver en pub resten av året. Dette er selvfølgelig veldig gledelig, men det øker også behovene for profesjonalisering og effektive prosesser.

- Vi bruker Bård først og fremst fordi det er enkelt. Tidligere hadde vi ulike systemer som alle hadde sine særegenheter og derfor krevde både integrasjoner og tålmodighet for oss i styret. Bård samler all informasjon på ett sted og gjør at vi kan kommunisere effektivt, uansett hvor vi måtte befinne oss.

Bård sørger for struktur

For Vangenfamilien var møtet med Bård en åpenbaring. Etter at prøveperioden var over, var de ikke tvil: De hadde møtt en ny venn.

- Vangenfestivalen er vårt felles hjertebarn, som vi jobber med så å si hele året. Selv om det på en måte er en hobby – vi har alle en annen jobb ved siden av – er det veldig viktig at vi er profesjonelle, forteller Daniel Rolfsnes.

- Det er fort gjort å nedprioritere den «kjedelige» delen av jobben, som budsjetter, regnskap og styrearbeid, men da risikerer man også at man mister kontrollen og får problemer. Derfor bruker vi Bård i alle selskapene - så har vi viktig dokumentasjon samlet ett sted.

- Når det er sagt, så er det ingen i Vangenfamilien som begynte med dette fordi de ville sitte i et styre, noe jeg tror vi deler med alle andre som er engasjert i lag og foreninger. Alle er motivert av et brennende ønske om å lage en flott musikk- og kulturfestival, og derfor er vi ekstra glade for å ha funnet Bård.

Enkelt og intuitivt

Vangenfamilien bruker Bård til alt fra å gjennomføre styremøter til å lagre dokumentasjon. Fleksibilitet og enkel bruk og administrasjon er viktige stikkord.

Det er to ting Rolfsnes ønsker å trekke fram som spesielt positive for Vangenfamilien

- Den første og viktigste er at Bård er digital, noe som gjør at vi i prinsippet kan gjennomføre generalforsamlinger og møter når og hvor som helst. Det er jo bare å logge seg på, så er vi i gang. Det passer perfekt for oss, siden vi alle har en jobb ved siden av. Om vi måtte gjennomføre alle møtene fysisk, kunne det blitt vanskelig å finne tidspunkter som passet for alle.

Daniel Rolfsnes trekker også fram brukergrensesnittet som en god grunn til å velge Bård.

- I Vangenfamilien er vi mer interessert i musikk enn teknologi, for å si det slik. Derfor er det intuitive og enkle grensesnittet perfekt for oss. Du trenger ingen opplæring - det er «plug and play». Bård gjør det rett og slett enklere å være en ildsjel, og jeg anbefaler gjerne Bård til andre som ønsker å drive med noe de brenner for.

Nysgjerrig?
Prøv selv - du er i gang på bare noen få minutter.
Ingen forpliktelser
Ingen opplæring eller kurs
Prøv i 30 dager

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bård?

Bård er en ny, norskutviklet styreportal som passer for bedrifter, lag og foreninger i alle størrelser. Den er enkel å ta i bruk for alle og inneholder de verktøyene du trenger for å digitalisere styrearbeidet.

Kan jeg prøve ut Bård uten å legge inn betalingsinformasjon?

Ja, prøveperioden er uforpliktende. Du inviterer selv eventuelt andre styremedlemmer, og hvis du ønsker å fortsette å bruke Bård etterpå oppgraderer du enkelt abonnementet.

Vi har sjelden styremøter - hvorfor skal vi bruke en styreportal?

Bård fungerer like bra for de som har styremøter hver måned, som for de som kun har de obligatoriske møtene. Den store fordelen med å bruke et digitalt verktøy for styrearbeidet er at man får samlet all styrets kommunikasjon og dokumentasjon på en trygg og fremtidsrettet plattform, samt at man sparer verdifull tid man kan bruke på å bygge organisasjonen.

Tilbyr dere opplæring eller kurs i Bård?

Nei. 😊 Bård er lidenskapelig designet med fokus på brukervennlighet, og alle våre kunder kommer raskt i gang selv med løsningen. Skulle det være noen spørsmål kommer du fort i kontakt med oss på chaten.

Er det en begrensning på hvor mange dokumenter vi kan lagre?

For vanlige styredokumenter som PDF-er, regneark og lignende vil det i praksis være mer enn nok lagringsplass inkludert i abonnementet for mange år med styrearbeid. Har du behov for å lagre større filer kan du kjøpe ekstra lagringsplass.

Kan vi betale med faktura?

Ja, du får faktura på EHF eller e-post.

Hvilken signeringsløsning bruker Bård?

Med Bård kan du velge å signere med BankID eller med standard digital signatur.

Kan vi bruke Bård til å signere andre dokumenter?

Ja, Bård er en fullverdig signeringsløsning som gjør at du kan laste opp hvilket som helst dokument for å få det digitalt signert.

Kan vi bruke Bård for gjennomføring av andre møter enn styremøter?

Ja - med Bård kan du enkelt sette opp både agenda, innkalling og referat for mindre formelle møter som f.eks avdelings- eller ledermøter. Bård sørger også for rask og effektiv gjennomføring av både tradisjonell og heldigital generalforsamling eller årsmøte med digital avstemning.

Hvor mange dokumenter eller møter kan jeg signere med Bård?

Du kan signere så mange dokumenter eller referater du ønsker. Vi har inkludert 10 signaturer i Standard-abonnementet, og har du behov for mer kan du oppgradere til en signaturpakke som gir deg rabatt på signaturene.

Vi har styremedlemmer fra et annet land. Kan vi fortsatt bruke Bård?

Ja, mange av våre brukere er utenlandske. Bård er oversatt til engelsk, og man kan også signere selv om man ikke har norsk BankID.

Hva skjer med data jeg gir til Bård AI?

Tekst som brukes som input for Bård AI, sendes til OpenAis servere for analyse. Dataen brukes ikke til å trene opp modellene videre.

Hva koster Bård Ai?

For bedrifter er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Pro, som koster 799,- /mnd. For lag og foreninger er Bård Ai tilgjengelig i pakken Bård Active, som koster 699,- /mnd.

Er prisen per bruker eller per styre?

Med Bård betaler man en fast pris for hele styret, uavhengig av hvor mange styremedlemmer man har. Enkelt og greit.

Hvordan aktiverer jeg Bård AI?

Bård AI er foreløpig i Beta. Ta kontakt med oss på chaten for å aktivere for ditt styre.

Finnes det en gratis prøveperiode for Bård AI?

Så lenge Bård AI er i Beta er den tilgjengelig for test for alle.

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Chat med oss eller send en e-post på [email protected].